از رایجترین دعاوی در حوزه املاک دعاوی اجاره است؛ دعوای تخلیه ملک، دعوای عدم پرداخت اجاره بها، دعوای الزام به تنظیم سند رسمی اجاره، دعوای تعدی و تفریط مستأجر و غیره از جمله دعاوی هستند که برای طرح و پیگیری آنها میتوانید از وکیل ملکی برای دعاوی اجاره کمک بگیرید. شناخت هر یک از این دعاوی به شما کمک میکند تا بهعنوان موجر یا مستاجر بتوانید حقوق خود را سادهتر مطالبه کنید. در واقع دعاوی اجاره نیز مانند سایر دعاوی قراردادی زمانی ایجاد میشوند که یکی از طرفین به تعهدات قراردادی عمل نکند و طرف دوم پس از درخواست از او برای ایفای تعهدات برای رسیدن به حق و حقوق خود درخواست خود را توسط وکیل ملکی برای دعاوی اجاره در مراجع قضایی مطرح کند.
اگر میخواهید با انواع این دعاوی، روش پیشگیری و همچنین نحوه طرح آنها و پیگیری حقوق خود به عنوان موجر یا مستاجر بیشتر آشنا شوید، در این مقاله بهطور کامل این موارد را توضیح خواهیم داد.
کاربرد قرارداد در دعاوی اجاره
یکی از مهمترین مواردی که در زمان توافق برای اجاره یک ملک باید در نظر داشته باشید، تنظیم قراردادی همه جانبه است که بتواند از حقوق شما بهطور کامل محافظت کند. در این زمینه هم تفاوتی ندارد که شما موجر یا مستاجر باشید.
البته نباید این گونه تصور کنید که در صورت نداشتن قرارداد یا پیشبینی نکردن موارد لازم در آن، قانون از شما حمایت نکرده و نمیتوانید به حقوق خود برسید. در این صورت راه رسیدن شما به هدف سخت خواهد شد و مسئولیت اثبات هر ادعایی که دارید، مشکلتر میشود.
پس در قدم اول بیشترین سندی که میتواند در دعاوی اجاره به شما کمک کند، یک قرارداد اجاره استاندارد است که بر اساس قوانین و همچنین نیازها و خواستههای طرفین تنظیم شده باشد.
در ادامه با بررسی انواع دعاوی اجاره، کاربرد قرارداد را در هر یک از آنها بررسی خواهیم کرد:
انواع دعاوی اجاره
پیش از اینکه بخواهید هر گونه دعوایی را در مراجع قضایی مطرح کنید، اول باید عنوان دعوا و در مرحله بعد مرجع رسیدگی کننده به آن را بشناسید. در این زمینه اگر از وکیل ملکی برای دعاوی اجاره کمک میگیرید، مشکل چندانی در طرح خواسته خود ندارید اما اگر میخواهید خودتان دعوا را مطرح کنید باید علاوهبر قوانین از جزئیات فرآیندهای اداری آن نیز اطلاع کافی داشته باشید.
با این توصیف انواع دعاوی اجاره و همچنین مراجع رسیدگی کننده هر یک از آنها را بیان میکنیم: