نگارش قرارداد اجاره

نگارش قرارداد اجاره ملک اداری توسط وکیل

وکیل برای نگارش قرارداد اجاره ملکی

بخش قابل توجهی از املاک برای فعالیت‌ها اداری اجاره داده می‌شوند و دارای سند اداری هستند. اما همیشه املاک اداری چنین موقعیتی ندارند و ممکن است ملکی که مورد اجاره است، مسکونی یا حتی تجاری باشد. در چنین شرایطی، این قرارداد اجاره است که باید تمامی شرایط و نکات قانونی را پیش‌بینی کرده باشد که نگارش قرارداد اجاره ملک اداری توسط وکیل به شما کمک می‌کند چه به عنوان موجر و چه به عنوان مستاجر هر آنچه از نظر قانونی و همچنین شرایط و خواسته‌های شما لازم است را در آن درج کنید. 

بنابراین در این مقاله با بررسی کامل قراردادهای اجاره املاک اداری، به شرایط این قراردادها و نحوه تنظیم آن‌ها می‌پردازیم و موارد قانونی که در زمان تنظیم آن باید رعایت کنید را به‌‌طور کامل بیان خواهیم کرد.

قرارداد اجاره ملک اداری 

برای اجاره یک ملک بدون در نظر گرفتن نوع کاربری آن (اداری، تجاری یا مسکونی) نیاز به یک قرارداد اجاره خواهید داشت. قراردادهای اجاره که بر اساس قانون مدنی تنظیم می‌شوند و مالک (اجاره دهنده) با عنوان موجر، اجاره کننده به عنوان مستاجر و مورد اجاره با عنوان عین مستاجره شناخته می‌شود.

یک نکته مهم که در قراردادهای اجاره باید به آن توجه داشته باشید، این است که به‌طور کلی مستاجری که ملک را اجاره می‌کند از نظر قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۷۶ می‌تواند آن را به شخص دیگری اجاره دهد. پس اگر به هر دلیلی نمی‌خواهید مستاجر ملک را به شخص دیگری اجاره دهد باید در زمان نگارش قرارداد اجاره ملک اداری توسط وکیل یا خودتان، آن را به عنوان یکی از بندهای قراردادی پیش‌بینی کنید.

برای اجاره شرکت یا دفتر کار به قرارداد اجاره املاک اداری نیاز خواهید داشت. این نوع املاک در واقع ساختمان‌هایی هستند که به منظور فعالیت‌های اداری ساخته شده و مجوز پایان کار را با سند اداری دریافت می‌کنند.  این مجوز، به صاحب ملک این اجازه را می‌دهد که به شکل رسمی و قانونی از ملک برای دفتر اداری استفاده کرده یا به شرکت‌های مختلف برای دفتر کار اجاره دهد.

قرارداد اجاره املاک اداری و تجاری چه تفاوتی با هم دارند؟

قراردادهای اجاره‌ای که برای شرکت‌ و دفتر کار تنظیم می‌شوند با قراردادهایی که برای مغازه و فروشگاه تنظیم می‌شوند با هم تفاوت‌هایی دارند که در زمان نگارش قرارداد اجاره ملک اداری توسط وکیل به آن‌ها توجه می‌شود:

  • املاک اداری باید دارای کاربری و سند اداری باشند. در حالی‌که املاک تجاری، سند و کاربری تجاری دارند.
  • املاک اداری برای شرکت‌ها و کارهای دفتری مناسب هستند اما املاک تجاری برای خرید و فروش محصولات مثل انواع مغازه، فروشگاه و غیره کاربرد دارند.
  • املاک اداری هیچ‌گاه امکان اجاره با حق سرقفلی را ندارند اما املاک تجاری را می‌توان با حق سرقفلی نیز اجاره داد.

اجاره ملک مسکونی برای فعالیت اداری

یکی از مواردی که در زمان اجاره املاک تجاری باید به آن توجه کنید، کاربری ملک است. یعنی برخی از املاک مسکونی گاهی برای شرکت و فعالیت‌های اداری، اجاره داده می‌شوند. سوالی که به وجود می‌آید این است که آیا امکان نگارش قرارداد اجاره ملک اداری توسط وکیل در چنین شرایطی امکان‌پذیر است و این قرارداد اعتبار قانونی دارد؟

در پاسخ باید گفت که تحت شرایطی اجاره املاک مسکونی برای دفتر کار و شرکت امکان‌پذیر است و برخی از واحدهای مسکونی برای راه‌اندازی دفاتر اداری اجاره داده می‌شوند که از این نظر مشکل قانونی وجود ندارد اما صرفا در مورد برخی از مشاغل و تحت شرایط خاصی این امکان وجود دارد. 

از جمله این مشاغلی می‌توان به مطب، دفتر وکالت و دفتر اسناد رسمی، مدارس، مهدکودک و آموزشگاه‌ها، دفتر مهندسی، شرکت دانش‌بنیان و غیره اشاره کرد.

دکمه بازگشت به بالا